memorie colectiva 1950-2000 este o arhiva digitala cu imagini din romania (in special dar nu exclusiv din perioada 1950-2000)
arhiva contine imagini din diferite zone ale tarii (orase sau sate), surprinse de fotografi profesionisti si amatori, in ocazii publice sau private si reunite in colectii particulare, publice sau albume de familie. imaginile, instantanee ale vietii cotidiene sau fotografii regizate sunt de fapt povesti personale care pot recrea pentru privitorul sau cercetatorul din ziua de azi lumea de dincolo de imagine, istoria implicita pe care o contin.
arhiva este flexibila si deschisa permanent donatiilor sau colaborarilor.
incepand din 2008 de cand am initiat proiectul, adunam imagini cu orice subiect sau format si pe orice tip de suport (hartie fotografica, film, diapozitiv, diafilm, carton etc.); analizam si arhivam imaginile in format original sau digital si apoi, le prezentam public on-line insotite, pe cat se poate, de istoria personala a fiecarei imagini, autor sau colectii in parte.
arhiva nu este nostalgica si, este mai mult decat un mare album al romaniei care reuneste imagini si povesti ale imaginilor.
intentia noastra este sa valorificam incarcatura mnemonica a imaginilor creand prin intermediul aceastei arhive o baza documentara - importanta resursa vizuala utila viitoarelor cercetari cultural-antropologice, sociologice, istorice etc.