tema expuneri este legata de atitudinea de grup si atitudinea individuala fata de aparatul de fotografiat in contextul public sau privat al vietii de zi cu zi. proiectul este gandit ca proces de interactiune-introspectie, recunoastere-identitate, reflexie-reflectie, atitudine-onestitate, trecere-asumare.
imaginile selectionate pentru proiectii sunt axate in general pe grupuri (de elevi, pionieri, muncitori, militari, nuntasi, muzicieni, barbati, femei, copii, prieteni, colegi etc.), prezinta situatii din viata obisnuita si nu urmaresc sa surprinda extraordinarul ci viata obisnuita a fiecaruia dintre noi (evenimente de familie, intalniri cu prietenii, excursii etc).
subiectul imaginilor si prezentarea lor creeaza un context in care sa putem sa ne identificam, sa ne cunoastem si sa ne recunoastem ca individ sau ca parte a unui grup sau altul (social, perioada, generatie etc), sa acceptam sau sa ne acceptam si sa ne asumam identitatea.
lucrarea centrala a expunerii este o imagine cu un grup de copii aflati in tabara la mare, fotografiati impreuna cu educatoarele lor intr-un vapor/arca decor. imaginea este montata/colata pe un suport de tip oglinda astfel incat sa permita reflectarea imaginii privitorului alaturi de personajele din imagine.
pentru a ajunge la aceasta lucrare, amplasata in capatul salii de expunere este prevazuta traversarea intregii zone de proiectie astfel incat sa fii nevoit sa treci prin imagini/proiectie si, din nou prin actiunea de a trece prin imagini, sa poti sa te identifici cu situatiile/contextele/personajele din imagini.
imaginile utilizate fac parte din colectiile: andreea ionascu, liceul de arta baia mare, memorie colectiva 1950-2000, familia parvescu, ion reichardt, dica serban