Memorie Colectiva 1950-2000 Erste Stiftung Collage City Memorie Colectiva 1950-2000
Slideshow1Slideshow2Slideshow3Slideshow4Slideshow5Slideshow6Slideshow7Slideshow8Slideshow9
 • memorie colectiva

  25 mai 2012 | Palatul Stirbei, Bucuresti
  Calea Victoriei 107

  memorie colectiva este un nou proiect expozitional cu proiectii multimedia dedicat introspectiei si identitatii realizat pentru noaptea  alba a galeriilor.

  imaginile proiectate fac parte din colectiile oana bosca malin, familia parvescu, ion reichardt si reprezinta fragmente din viata obisnuita realizate cu ocazia unor evenimente de familie (nunta, cresterea copiilor, reuniuni de familie, intalniri cu prietenii sau vecinii, achizitionarea unei masini, amintiri din vacanta etc).

  expunerea asociaza imagini clasice din anii ’60-’90 cu tehnologia contemporana si materialitatea clasicelor fotografii pe suport de hartie cu imaterialitatea proiectiilor pe ecran de vapori.

  proiectia pe vapori permite trecerea fizica prin imaginea proiectata - de aici si analogia trecerii prin imagine cu perspectiva temporala prezent-trecut-viitor, realizabila prin filtrul introspectiei legate de atitudinea si identitatea personala sau colectiva, de pozitionarea fata de tine insuti sau fata de ceilalti.

  imaginile proiectate, la fel ca si memoria/amintirile sunt volatile, imateriale. traversabile si influentabile ca forma si consistenta genereaza mai multe tipuri de perceptii senzorial-afectiv-ralitonale in functie de pozitia, intentia si atitudinea privitorului, frontala, retro-perspectiva sau perspectiva intrinseca, reflectand starea privitorului si situatia in care acesta se gaseste vis a vis de propriile ganduri si amintiri. interactiunea fizica a privitorului cu imaginea proiectata ii ofera posibilitatea sa devina parte din imagine, in acelasi timp o proiectie si o interactiune si a sinelui si a memoriei sale personale cu ceea ce este el in momentul respectiv si cu ceea ce isi doreste sa devina. 

  proiectul expozitional urmareste inducerea unei stari de introspectie si propune abordarea unei atitudini pozitive legata identitatea personala sau colectiva prin constientizarea, cunoasterea si asumarea trecutului/memoriei pentru a putea sa mergi mai departe!
   

  organizator

  collage city
   

  proiect sustinut de

  erste
   

  parteneri

  mtr rotundMNACnag
   

  cu sprijinul

  4proofilm
   

  colaboratori

  nanodesign
  andrei gorgan | adriana velea
   

  multumiri

  oana bosca malin | suzana dan | monica lazurean gorgan | maria manoiu | fam. parvescu | ioan reichardt